Blog

Milyen cipőt vegyek tavaszra gyermekemnek ?

Az évszak váltás mindig fejtörést okoz a szülőknek 

Kinőtte vajon a gyermekem az őszről megmaradt cipőt? Újat kell neki vásárolnunk?

A többgyermekes, rutinos szülőknek van már tapasztatlatuk erre vonatkozóan de az első gyermekes anyukák állnak tanácstalanul, milyen cipőt érdemes venni tavasszal amikor az időjárás olyan változékony, szeles, esős, napos...

Három gyermekes szülőként átérezzük a helyzeteteket és szeretnénk segíteni, hogy eligazítást adjunk a gyerekcipő-vásárlás dzsungelében.

Hogyan tisztítsuk a cipőket?

Ez egy meglehetősen fontos téma, mert saját vagy gyermekeink cipőinek megfelelő ápolásával sokat tehetünk a lábbelik tartósságáért, esztétikai állapotuk megőrzéséért.

A bőrcipők ápolása nem ördöngős feledat, most látni fogod, hogy azok tisztítása nem foghat ki rajtad.

   De hogyan is ápoljuk helyesen?

Mekkora cipőt válasszunk gyermekünknek?

Tudjuk jól milyen nehéz a megfelelő cipő méret és fazon kiválasztása, különösen a "kezdő szülöknek". Mi itt az üzletünkben szívesen segítünk és pikk-pakk készen vagyunk a cipőválasztással, de online lényegesen nehezebb, hiszen nem tudunk ott lenni, egyedileg segíteni.

Ezért megpróbáltunk egy kis segítséget készíteni, mit, hogyan kellene csinálni.

 

 

 

 

D.D.Step "barefoot" cipők előnyei

Az elmúlt évek alatt rendkívüli módon terjed a "barefoot mozgalom" az egész világon. Szeretnénk, hogy tisztába legyetek azzal, hogy ...

      Mit jelent a Barefoot / Mezítlábas cipő?

    Mi a különbség a "hagyományos" és a Barefoot cipők között?

 

Milyen téli cipőt válassz, ha mozgalmas téli programok várnak rátok?

Ha mozgalmas téli programok várnak rátok, ne feledkezzetek meg a megfelelő lábbelikről!

Eljött a téli családi kirándulások időszaka, amelyet sokan hegyekben töltenek. A megfelelő téli lábbeli kiválasztása rendkívül fontos. A havas lejtőkön a biztonság a legfontosabb, ezért a hegyi cipőknek számos kritériumnak meg kell felelniük. Ezkre keressük most a választ.

Milyen az ideális benti cipő bölcsödébe, óvodába?

Az ősz közeledtével a legtöbb szülő elkezdi beszerezni a bölcsődei, óvodai vagy épp már az iskolai kellékeit. Gondos előkészülettel veszzük meg a legszebb táskát, ovis zsákot, tisztasági csomagot, stb.

A váltócipő beszerzése nagyobb odafigyelést igényel, nem elég a szandál színét, mintáját figyelni. Ugyanis a nap legnagyobb részét a gyerekek közösségben töltik, úgyhogy mindenképpen olyan lábbelit kell választani, amely kimondottan előnyös a lábaknak. 


A megfelelő ovis benti szandál megtalálása nem egyszerű feladat, most segítünk neked, hogy mire figyelj a benti szandál kiválasztásakor.


Mit vegyen fel a kicsi a bölcsödében, az óvodában? 

Cipő, szandál vagy szandálcipő?

Szükséges-e szupinált szandál a gyerekeknek?

Néhány aranyszabály az ideális téli gyerekcipő kiválasztásához:

A csípős reggelek és a hideg esték eljövetelével megérkezett a következő feladatunk is: TÉLI CIPŐT KELL VENNÜNK GYERMEKÜNKNEK!

Ilyenkor felmerül pár kérdés, most ezekre megkapod a választ:

  • Milyen az ideális téli cipő?
  • Mikortól kell téli cipőt adnunk gyermekünk lábára?
  • Mekkora méretűt vegyünk?
  • Bakancs, csizma esetleg hótaposó, melyik lehet az ideális?

Ne feledjük, hogy gyerekcipő vásárlásánál az esztétikumon és a minőségen túl az egészséges lábfejlődés biztosítása a legfontosabb szempont!

 

Mikor van szüksége a gyereknek a supinált gyerekcipőre és mit is jelent a supináció?

Mikor van szüksége a gyereknek a szupinált gyerekcipőre és mit is jelent a szupináció?

A szupináció latin eredetű szakkifejezés, jelentése: a láb belső szélének megemelése.

A babák bokája egyéves korban jellemzően befelé dől, ez természetes állapot – mondja dr. Marschalkó Péter - a Heim Pál Kórház ortopédiai osztályának osztályvezető főorvosa.

– Ha két-három éves korban is feltűnő a boka bedőlése, mindenképpen szakorvosi konzultáció javasolt. Hiszen minél előbb elkezdődik a korrigálás, annál nagyobb az esély arra, hogy tornával, megfelelő kialakítású cipővel helyreállítható a boka helyzete. Az a tapasztalat, hogy kisiskolás korban még sikerrel korrigálható a kisebb eltérés, egészen a kamaszkor elejéig.

Mikortól szükséges a babáknak cipő? Mire kell figyelni a kiválasztásánál?

A kisbaba első lépései feledhetetlen és felemelő pillanatok minden szülő számára, egy komolyabb mérföldkő a gyermek életében.

Ilyenkor számos kérdés merül fel a szülőkben, mert minden szülő a legjobbat akarja gyermekének.

- Mikortól szükséges a babáknak cipő? Mire kell figyelnem a kiválasztásánál?

Nagyon meghatározó, hogy a kisbaba milyen cipőben indul felfedezni a világot, és milyen cipőben van lehetősége arra, hogy kialakuljon az egyensúly érzéke és a megfelelő tartás. A jó cipő segíti, az egészséges lábboltozat és ezáltal később az egészséges tartás megszerzésében, de egy rosszul megválasztott cipő gátolhatja ezt, és akár deformálhatja is a lábat.