Blog

Milyen téli cipőt válassz, ha mozgalmas téli programok várnak rátok?

Milyen téli cipőt válassz, ha mozgalmas téli programok várnak rátok?

Ha mozgalmas téli programok várnak rátok, ne feledkezzetek meg a megfelelő lábbelikről!

Eljött a téli családi kirándulások időszaka, amelyet sokan hegyekben töltenek. A megfelelő téli lábbeli kiválasztása rendkívül fontos. A havas lejtőkön a biztonság a legfontosabb, ezért a hegyi cipőknek számos kritériumnak meg kell felelniük. Ezkre keressük most a választ.

Ha Te és a családod azt tervezitek, hogy a téli vakációt festői hegyek és havas ösvények között töltitek, akkor olyan lábbelire van szükséged, amelyek biztonságban tartanak a havas felületeken. Az ilyen lábbelinek tartósnak, vízállónak és mindenekelőtt melegnek kell lennie.

Az ilyen típusú lábbeli biztosan nem egy elegáns modell, de ilyenkor legfontosabb a praktikum és a kényelem!

Bakancs vagy hótaposó?

Nem egyszerű a választás, de egy két gondolattal, reméljük segíthetünk neked a választásban.

Alapvetően, minden téli lábbelinél egyértelmű követelmény az, hogy melegen bélelt legyen, ne ázzon át, és felső rétege is ellenálljon a nedvességnek. Fontos viszont két fogalmat megkülönböztetni, vízhatlan és vízálló.

Egy vízhatlan cipő tökéletes a mindennapi sétákhoz, utcai viseletre, hideg mínuszokban.

De a havas programmokhoz már vízálló bakancsra vagy hótaposóra van szükség. A szél és az időjárás nem árthat ezeknek a cipőknek a bélésbe épített vízálló, lélegző, tartós Tex membránnak köszönhetően. A lábbeli egy olyan réteggel van ellátva, amely nem engedi át a nedvességet, viszont hagyja a lábat szellőzni. Ezek a cipők más technológiával készülnek, a talphoz való rögzítés is más, jóval magasabb színvonalú módszerrel történik. 

A teljesen vízálló bakancsaink főbb jellemzője, hogy

  • Tépőzárral szabályozhatóak
  • Kívül bőrből + vízlepergető textilből, belül thermo béléssel készül
  • A felsőrészek impregnáltak, alatta AquaTEX membrán található, ami meggátolja a nedvesség bejutását, ez biztosítja a bakancs teljesen vízállóságát. 
  • Rendkívül könnyű, flexibilis kivitel.

MEGNÉZEM A LÁNY VÍZHATLAN BAKANCSOKAT

MEGNÉZEM A FIÚ VÍZHATLAN BAKANCSOKAT

 

A hótaposók formája biztosan nem mindenki számára vonzó, ha azonban a termikus kényelem az első számú szempont, ez a lábbeli felülmúlhatatlan.

Lekerekített és megerősített orra, a merevített sarka, valamint a barázdált talpa gondoskodik a biztonságos viseletről, a vízálló anyaga pedig a lábak szárazon tartásáról.  A vastag bélésből a hótaposók esetén biztosan nincs hiány. Elegáns bokacsizmákban vagy bokacipőkben biztosan nem találunk ilyet. 

 

Ha hótaposó, akkor nálunk csak is kizárólag CROCS!

  • Felső része puha,meleg béléssel, és vízálló felső résszel készül,
  • a boka körül puffos (400g-os nylon) szigeteléssel, ami meggátolja a hideg szelek és az olvadt hó bejutását a csizmába.
  • Könnyű és rugalmas Croslite™ anyaga és az Iconic Crocs Comfort™ technológiája biztosítja a kényelmet és biztos tartást.
  • A biztonságot a fűrészfogú gumi külső gumitalpak garantálják még a hideg, fagyos, havas téli terepen is.

MEGNÉZEM A LÁNY HÓTAPOSÓKAT!

MEGNÉZEM A FIÚ HÓTAPOSÓKAT!

MEGNÉZEM A NŐI CSIZMÁKAT (36-41 méretig)

 

Egy élmény lesz a szánkózás, a síelés, a játék ilyen szuper téli csizmában. 

ÉLVEZD A TELET, A HAVAT...!

Webshopunkban biztosan megtalálod, amit keresel!