Blog

Milyen cipőt vegyek tavaszra gyermekemnek ?

Milyen cipőt vegyek tavaszra gyermekemnek ?

Az évszak váltás mindig fejtörést okoz a szülőknek 

Kinőtte vajon a gyermekem az őszről megmaradt cipőt? Újat kell neki vásárolnunk?

A többgyermekes, rutinos szülőknek van már tapasztatlatuk erre vonatkozóan de az első gyermekes anyukák állnak tanácstalanul, milyen cipőt érdemes venni tavasszal amikor az időjárás olyan változékony, szeles, esős, napos...

Három gyermekes szülőként átérezzük a helyzeteteket és szeretnénk segíteni, hogy eligazítást adjunk a gyerekcipő-vásárlás dzsungelében.

Milyen legyen a tavaszi gyermekcipő?

A cipő esődleges feladata a lábak melegen tartása, megóvása az időjárás viszontagságaitól ezt tavasszal sem szabad elfelejteni. Tavaszi időjárásra jellemző, hogy szeszélyes, reggelente még hűvös van, dél körül ha kisüt a nap felmelegszik az idő, de a talaj ugyanúgy hideg még, tehát a cipő jól szigetelt legyen.  Tavasszal, az esős napok száma is magas, tehát fontos hogy a cipő legyen impregnált, vízlepergető réteggel ellátott.

1.,Tehát első fontos szempont a cipő anyaga, legyen a felsőrésze és a talpbetét is bőr.Fontos tudni, hogy a bőr és a velúr az az anyag, ami elvezeti a hőt, és nem hagyja, hogy a gyerek lába beizzadjon, bepáljon a lábbelibe, a zokniba.
Ha beleizzadna a cipőbe a lába, csúszna benne, könnyebben elesne, és egyszerűen látod a gyermekeden, hogy kényelmetlenül érzi magát a cipőben, akár még nyűgös is lehet.

2.,A cipő tartsa jól a gyerek lábát: 
Szeretnénk itt is kiemelni, hogy nem csak az első cipő vásárlásánál fontos szempont, hogy  jól tartsa a gyermek bokáját. Az ortopéd orvosok ajánlása szerint, amíg a gyermek aktív növésben van legalább 10-12 éves koráig  olyan cipőt válasszunk ami megfelelő pozíciban tartja a lábukat.

Ez nem azt jelenti, hogy valami speciális, gyógycipőt kell egyből keresned gyermekednek. Egyszerűen csak az a fontos, hogy a hosszanti, megerősített kéreggel legyen ellátva, a  bokacsontot jól tartsa, segítse, hogy a gyerek lába egyenesen nőjön, és ne dőljön befelé.

A bébicipők (  24-es, 25-ös méretig ) szára mindenképp enyhén magasított legyen, félcipőt ebben a korban senmmiképp.

25-ös mérettől már léteznek külön száras cipők és félcipők, ezek használatát az időjárás fogja meghatározni viszont ami ezeknél is a legfontosabb a boka erős tartása.

3., A cipő talpa legyen bordázott, csúszásmentes gumitalp. Legyen hajlékony, hogy a járás közben felvegye a lábfej mozdulatát és vele együtt "gördüljön", ezzel segítve a járást.
Nem kell már, hogy teljesen puha talpa legyen a cipőnek (mint a puhatalpú cipők, mamuszok), azért bizonyos stabilitást már kell adnia a járásnak...de legyen könnyen behajlítható.

Ezt könnyedén tesztelheted, hogy ha a kezedbe veszed a cipőt és könnyedén össze tudod hajlítani a talpát "kifli formába", akkor abban biztosan könnyedén fog lépkedni a csemetéd.

4., Gyerekcipő márkája

Ha már nem az első cipőt veszed gyermekednek, van összehasonlítási alapod a márkával kapcsolatban, de nem győzzük itt az üzletben is elégszer hangsúlyozni, hogy minőségi gyerekcipőt válasszunk, kerüljük az olcsó utánzatokat, lehet , hogy valamivel olcsóbban jutunk hozzá, de gyermekünk egészségéről van szó.

Akik hozzánk jönnek anyukák mindenkinek elmondjuk, hogy az üzletünkben forgalmazott gyerekcipők bármelyikét jó szívvel ajánljuk, mint az anyagát, mind a minőségét mind pedig az egészséges lábtartást garantálják ezek a gyerekcipő-márkák!

Igazából már csak a Te ízlésed dönti el, hogy idén tavasszal milyen cipőt választasz gyermekednek, milyen cipőt szállítson ki neked a GYEREKCIPŐFUTÁR.

6., Gyerek gumicsizmák – esős időben nélkülözhetetlen

Tavasszal nem hiányozhat a gyermek szekrényéből a gumicsizma. Nélkülözhetetlen az esős napokon, vagy az erdőben való séta során. Vízállóságának köszönhetően nem kell megfosztanod gyermeked a gondtalan szabadtéri játéktól attól tartva, hogy a cipője gyorsan beázik. Mire kell különösen odafigyelni a gyerek gumicsizma választásakor?

Nem árt, ha a gyerek gumicsizma könnyű, és rugalmas, lapos talppal rendelkezik. Fontos, hogy a gumicsizmane legyen minden nap használt lábbeli, csak kedvezőtlen időjárás esetén viseljék!

7., Alkalmi gyerekcipők tavaszra

A tavaszi hónapokat számos családi ünnepség jellemzi, amelyeken mint tudjuk, megfelelő ünneplő ruhában kell megjelenni. Ez vonatkozik a legfiatalabbakra is.

balerina tökéletes választás kislányoknak esküvőre, keresztelőre, születésnapra vagy iskolai rendezvényekre. Szerencsére webshopunkban találtok alkalmi jellegű, színvilágú szandálcipőket, amiket utána a mindennapokban is nyugodtan viselhet kislányotok, nem egy alkalomra kell megvásárolni. 

Fiúknál talán egyszerűbb dolgunk van, egy visszafogott színvilágú félcipő vagy egy szandálcipő tökéletes választás lehet. Természetesen az iskolai rendezvényekre találtok nálunk fekete alkalmi cipőt.

A webáruházunkban kapható alkalmi szandálcipők ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkeznek, mint ami feltétlenül szükséges minden gyerekcipő kialakításánál. ( Röviden: megerősített kéreg, ortopéd orvos által tervezett talpbetét, hajékony csúszásmentes talp)

 

Ha egyszerre keresel minőséget és stílust, ergonómikus és praktikus kialakítást, akkor nézz szét bájos tavaszi cipőink között!