Blog

Milyen az ideális benti cipő bölcsödébe, óvodába?

Milyen az ideális benti cipő bölcsödébe, óvodába?

Az ősz közeledtével a legtöbb szülő elkezdi beszerezni a bölcsődei, óvodai vagy épp már az iskolai kellékeit. Gondos előkészülettel veszzük meg a legszebb táskát, ovis zsákot, tisztasági csomagot, stb.

A váltócipő beszerzése nagyobb odafigyelést igényel, nem elég a szandál színét, mintáját figyelni. Ugyanis a nap legnagyobb részét a gyerekek közösségben töltik, úgyhogy mindenképpen olyan lábbelit kell választani, amely kimondottan előnyös a lábaknak. 


A megfelelő ovis benti szandál megtalálása nem egyszerű feladat, most segítünk neked, hogy mire figyelj a benti szandál kiválasztásakor.


Mit vegyen fel a kicsi a bölcsödében, az óvodában? 

Cipő, szandál vagy szandálcipő?

Szükséges-e szupinált szandál a gyerekeknek?

Mit vegyen fel a kicsi a bölcsödében? 

A négykézláb közlekedő gyerkőcöknek a puhatalpú babacipők ( lányoknak, fiúknak ) a javasoltak, melyek védik az apró lábakat a hideg padlótól. Ha már elindultak a picik, akkor eljött az ideje a járó cipőknek. (Részletesebben, lentebb az óvodai cipőknél olvashat még erről...)

Mit vegyen fel a kicsi az óvodában?

Mivel a nap legnagyobb részét bent töltik az oviban, fontos, hogy jó minőségű, kényelmes és egészséges kialakítású szandált vagy szandálcipőt válasszunk és arra is figyeljünk, hogy ortopéd orvosok közreműködésével készüljenek ezek a lábbelik. (Szóval a papucs szóba sem jöhet, hiszen az egészségtelen a fejlődő lábaknak, mindemellett balesetveszélyes is.)

Az ideális benti cipő ismérvei, hogy magasan fogja a bokát, egy hosszanti megerősített kéreg pedig nem engedi, hogy befelé dőljön a gyerkőc lába.

A cipő talpa legyen puha és hajlékony, de bordázott és csúszásmentes is, hogy a gyermek rohangálás, szaladgálás közben se essen hasra. Érezze jól magát a gyermek a cipőben és ne zavarja az egész napos kúszás, mászás, ugrálás közben.

Mivel egész nap hordani fogja a kicsi a cipőt, ezért az is számít, hogy az jól szellőzzön, ne izzadjon bele gyermekünk lába.

Cipő, szandál vagy szandálcipő?

Bent a csoportszobában a legjobb a szandál vagy a szandálcipő, hiszen ezek megfelelően tartják a lábat, ugyanakkor a szellőzés is maximálisan biztosítva van. Télen sem kell félni a hidegtől, hiszen az óvodákban jellemzően akkor is jó meleg van. Ha kimennek az udvarra a gyerekek, akkor pedig úgyis váltócipőt húznak, tehát bent a szandál ilyenkor is teljesen megfelelő.

                        

Mi, 30 év tapasztalata alapján szandált javasolunk, ezek közül is a két csatos + tépőzáras, esetleg a két tépőzáras modellt, attól függően, hogy melyik kényelmesebb a gyermeked számára.
A csatos verziótól sem kell megijedni, - nem "bonyolult" - talán még praktikusabb is, jól rá lehet igazítani a gyermek lábára, egyszer kell csak beállítani a megfelelő szélességűre a csatokat, utána elég csak a fenti tépőzárat ki-be tépőzárazni, ezzel nagyon megkönnyítve a szandál fel- és levételét.

A szandi lehet elől zárt vagy nyitott, ez nem befolyásolja a "tudását", inkább ezt az alapján kell kiválasztani, hogy vajon gyermeked mennyit kúszik-mászik még a szőnyegen, mennyire kell megóvni a kis lábujjait, körmeit. Az oviban már nyugodtan lehet a nyitott orrú szandálokat választani.

A kicsi lábak érdekében ne az olcsó cipők kerüljenek a kosárba, tehát ne csak az ár számítson, érdemes befektetni a minőségbe!

Szükséges-e szupinált szandál a gyerekeknek?

Ha úgy látod, hogy befelé dől gyermeked bokája, illetve azt mondta a védőnő, gyerekorvos, ortopédorvos,  akkor a szupinált szandálok viselése igen hasznos lehet, így gyors javulást érhettek el a megfelelő lábtartást illetően. 
A szupinált cipők, szandálok kifelé dőlő sarokkal rendelkeznek, a megerősített boka rész stabilan tartja, így a gyermeklábak egészségesen fejlődhetnek. (Részletesebben a szupinált cipőkről EBBEN A BLOGBEJEGYZÉSBEN olvashatsz.)
A megfelelő benti lábbelit is gyerekcipőkre specializálódott márkaboltokban érdemes keresni, ahol a széles választék mellett szakszerű segítséget is kap a szülő. Ha megbízható boltból szeretnél a gyerkőc váltócipőjét beszerezni, akkor nézz körül a gyerekcipő webáruházunkban vagy látogass el személyesen üzletünkbe. 
A kicsik kényelménél és egészségénél semmi sem lehet fontosabb egy szülő számára, ezért elsősorban mindenki erre törekszik!