Blog

Néhány aranyszabály az ideális téli gyerekcipő kiválasztásához:

Néhány aranyszabály az ideális téli gyerekcipő kiválasztásához:

A csípős reggelek és a hideg esték eljövetelével megérkezett a következő feladatunk is: TÉLI CIPŐT KELL VENNÜNK GYERMEKÜNKNEK!

Ilyenkor felmerül pár kérdés, most ezekre megkapod a választ:

  • Milyen az ideális téli cipő?
  • Mikortól kell téli cipőt adnunk gyermekünk lábára?
  • Mekkora méretűt vegyünk?
  • Bakancs, csizma esetleg hótaposó, melyik lehet az ideális?

Ne feledjük, hogy gyerekcipő vásárlásánál az esztétikumon és a minőségen túl az egészséges lábfejlődés biztosítása a legfontosabb szempont!

 

Milyen az ideális téli cipő? Mitől téli cipő egy téli cipő?

A válasz az anyagban rejlik. A gyerekcipők kiválasztásakor igyekezz lélegző anyagot választani, mert a 100% bőrből készült téli cipő kevésbé engedi át a vizet, jó a hőtartó képessége, ami megakadályozza a lábak izzadását. Részletesebben:

  • A cipő felsőrésze természetes bőrből készüljön
  • Bélése gyapjúval bélelt (Nagyon fontos, hogy mi a cipőinket gyapjúval béleltetjük! Miért? Műszőrmés cipőbe adhatsz a gyermekednek 2 pár zoknit is,  "belesül" a lába, nem fog szellőzni, beizzad és fázni fog!
  • A téli gyerekcipővel szemben egyértelmű követelmény az, hogy ne ázzon át, és felső rétege is ellenálljon a nedvességnek, tehát fontos, hogy legalább vízlepergető réteggel legyen ellátott! Ami annyit jelent, hogy a lábbeli speciális anyaggal van kezelve, ami a felsőrész bőrén egy védőréteget képez és a vízcseppek leperegnek. Így akár hosszabb ideig sem ázik át a cipő. Ettől függetlenül érdemes több alkalommal ápolnod a bőrcipőit impregnáló (víztaszító) spray-vel.  
  • Megfelelő TALP nélkül nincs is valódi téli cipő. A jó talp nem engedi, hogy elcsússzon a gyermek és a termosztatikus jelleg is fontos, hibátlanul „el is különíti” a lábat a hideg talajtól. Téli cipőink is így készülnek, sőt könnyűek, ugyanakkor rugalmasságukból adódóan hajlékonyak, természetes mozgást tesznek lehetővé. Amennyiben szükséges a gyermeknek a bokacsontnál az alátámasztás, téli cipőink között is találsz SZUPINÁLT CIPŐKET. Megnézem a  Szupinált téli lány cipőket / Szupinált téli fiú cipőket

Mikortól kell téli cipőt adnunk a gyermekünk lábára?

Téli, bundás cipőt akkor adunk a gyerekekre, amikor már csak 5 fok körül van a hőmérséklet, és a legmelegebb órákban sem megy fel 10 fok fölé. Először a legkisebbeknek kell lecserélni a cipőjüket bundás cipőre, hiszen ők vannak kint legtöbbet a levegőn, a játszótéren, az udvaron. A föld, a homokozó, a járda nagyon gyorsan lehűl, és az már nem is nagyon melegszik fel tavaszig. Tehát hiába van napos idő napközben, a játszótéri homokozó, az óvodai udvar aszfaltrétege már nem melegszik fel és védeni kell gyermekünk lábát a hidegtől.

MEGNÉZEM A TÉLI lány GYEREKCIPŐ kínálatot a webáruházban

MEGNÉZEM A TÉLI fiú GYEREKCIPŐ kínálatot a webáruházban

Mekkora méretű cipőt vegyünk?

A meleg lábfej nagyban függ a cipők optimális méretétől. Ha azt gondolta, hogy a lábat csak a csizma és bakancs melegíti, ez tévedés. Ezt a funkciót a test hőmérséklete végzi el, amely a csizma vagy a bakancs belsejében keletkezik. Ezért fontos, hogy a csizma úgy legyen kialakítva, hogy a termelt hőt megfogja és ne engedje ki. A nem megfelelő cipő viszont az ellentétjét okozza. Ha a téli cipő nagyon kicsi, semmilyen teret nem biztosít, amiben a hő keletkezhetne, és ezért nem fűti fel a lábacskát elegendően.

Nagy méretű téli cipő, nagy probléma is lehet!

Számos szülőnek ellentétes tendenciája van – nagyobb téli cipőt szeretne vásárolni abban a reményben, hogy a gyermek azt majd tovább tudja viselni. Viszont ennek hasonló hatása van, mivel a kis lábfej nem termel annyi hőt, hogy a „nagy” teret kifűtse és a hő kiszivárog a cipőből. Továbbá, ha nagyobb méretet vásárol mint kéne, a cipő hamarabb elhasználódik. A gyermek csoszogva jár benne így a talp és a bélés is könnyebben elkophat.

Bakancs, csizma esetleg hótaposó, melyik lehet az ideális?

Napjainkban az évszakok már eltolódtak és nincsenek olyan nagy mínuszok…

Tehát elsősorban száraz hideg ellen kell védekezni! Azt javasoljuk vásárlóinknak az üzletünkben is, hogy minden gyereknek legyen mindennapra egy talpbetétes bundás téli cipője, csizmája vagy bakancsa és ha bejön a nagy havazás (január-februárban) akkor még beszerezhettek gyorsan egy CROCS hótaposót! :)

Bár a gyerekeknek is az lenne az ideális, ha lenne egy váltó téli cipőjük is. Ez lehet egy CROCS hótaposó lányoknak, fiuknak ,ami nem csak a havas időjárásban ajánlunk, hanem egy esős, latyakos napon is praktikus viselet.

FONTOS, hogy bármilyen téli cipőt választasz gyermekednek, mindenféleképpen gondoskodj a benti VÁLTÓCIPŐRŐL, VÁLTÓSZANDÁLRÓL lányoknak,fiuknak.

Ha közösségbe jár gyermeked, legyen az óvodában, bölcsiben, iskolában is egy váltócipője, amit napközben az épületen belül tud hordani!

Az iskolás gyerekeknek is fontos, (főleg az alsósoknál, akik 8-tól 4-ig az iskolában vannak), hogy legyen az iskolában is váltócipőjük!

Nálunk egész évben nagy választékban találsz benti cipőt is!

VEDD, VIDD, VÁSÁROLJ SZAKÉRTŐKTŐL! - www.gyerekcipőfutar.hu